Pandekager af kartoffel og selleri med fløde

Pandekager af kartoffel og selleri med fløde

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

100 g knoldselleri
2 store kartofler
50 g smør
1 mellemstort løg
4 spsk creme fraiche 38%
1 spsk jordnøddeolie
1 knivspids reven muskatnød
salt

Fremgangsmåde:

En criquette er en lille pandekage af revne kartofler, en specialitet fra Dauphiné. Der er også en version fra Lorraine, som er en smule anderledes. Skræl kartoflerne, tør dem og riv dem fint. Gør det samme med knoldsellerien. Drys en smule salt på kartoflerne og bland dem med den revne selleri. Lav fire små pandekager i hånden ved at lave en kugle, som trykkes flad med form som en pandekage, Ca. i ,5 cm tyk. I en stor pande varmes smør og olie. Læg pandekagerne i panden og lad dem stege for jævn varme, til de bliver gyldne. Vend dem. Når de er vendt, presses de let med en paletkniv, så de bliver helt ensartede. Steg dem i yderligere 15 - 20 min. Mens de steger færdige, pilles løget og skæres i tynde skiver, som drysses med en smule salt og lægges i en sigte, så de kan dryppe a£ Tag nogle hvide blade fra bladsellerien fra og skær "hjertet" i tynde skiver. Sæt dette til side. Når pandekagerne er færdige, lægges de på et rundt fladt fad, så de lapper lidt ind over hinanden og danner en cirkel. På hver pandekage lægges en spsk. créme fraiche, drysset med lidt reven muskatnød og med det skivede løg. Sæt fadet nogle øjeblikke under den varme grill eller i en varm ovn. Tag det ud og arranger den skivede bladselleri og de hvide blade i midten af fadet. Server med det samme.