Panaeng currypasta

Panaeng currypasta

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

12 chili, røde, tørrede
2 tsk korianderfrø
0,25 tsk spidskommen, frø
2 kardemommefrø
3 skiver muskatnød
3 grønne peberfrugter
10 peberkorn
1 tsk karrypulver
0,5 spsk galangarod
2 spsk citrongræs finthakket
1 tsk kaffirlimeblad
1 spsk korianderrod
3 skalotteløg
2 spsk hvidløg
1 tsk salt
1,5 spsk olie

Fremgangsmåde:

Fjern kernerne fra chilierne og læg dem i blød i varmt vand i mindst 10 minutter. Hak dem. Rist koriander-, spidskommen- og kardemommefrø samt muskatnøden hver for sig i en wok. Hak alle grøntsager fint. Rist ligeledes de grønne peberfrugter i en tør wok, indtil de er gyldne. Hak dem. Knus de ristede frø i morteren sammen sorte peber og karry. Kom alle de øvrige ingredienser i. Stød dem sammen, indtil den udgør en lind pasta. Kom evt. En lille smule olie i. Tip: I Thailand bruges der frisk skal af kaffirlimefrugt. Den er vanskelig at finde i Danmark, og vi har derfor brugt lidt kaffirlimeblad. Pastaen kan også laves i køkkenmaskinen.