Pølsehorn

Pølsehorn

Forberedelses tid:

Antal:

24

Ingredienser:

500 g hvedemel
2,5 dl vand
75 g smør
50 g gær
2 tsk sukker
1 tsk salt
9 pølser

Fremgangsmåde:

1: Gæren udrøres i den lunede væske (ca. 30 grader).

2:De øvrige ingredienser (ikke pølserne) og ca. 2/3 af melet tilsættes, og dejen æltes godt. Yderligere mel tilsættes til dejens konsistens er passende. (Dejen skal klæbe lidt til hænder og bord).

3: Efter æltning hviler dejen tildækket i ca. 2 timer.

4: Dejen formes som til 2 franskbrød. Hviler igen 15 min.

5: Dejstykkerne udrulles til firkanter ca. 15 x 60 cm. Disse skæres ud i trekanter, ca.13 cm. hver. Der lægges et stykke pølse på den brede side af kanten, som rulles sammen om pølsen.

6: Pølsehornene efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 min.

7: Pølsehornene pensles med æg, drysses evt. med birkes og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader ca. 15 min.