Ovnstegt laks med mandelkartofler og avocadocreme

Ovnstegt laks med mandelkartofler og avocadocreme

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 lille laks, frost
50 g smør
1 bdt dild
salt og peber
700 g aspargeskartofler
25 g smør
0,5 dl mandel, flager
2 modne avokado
1 bg, lille creme fraiche 18%
citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

Ofte kan man købe frosne, importerede laks på tilbud i supermarkedet, og hvis man laver den i stegepose som her, undgår man, at den bliver tør. Men kig altid til fisken flere gange under tilberedningstiden. Når kødet lige netop er fast, hives den omgående ud. Skal du have gæster, så kog og pil kartoflerne i forvejen og lav avocadocremen færdig. Så har du fred til at hygge dig i stedet. Fisken tøes op, gåes efter og skylles. Tør den af med køkkenrulle og gnid den ud- og indvendigt med groft salt. Kom dildkviste, kværnet peber og tern af koldt smør i bugen. Læg fisken i en stegepose og luk for den. Lav et hul forovejen til dampen. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Tilberedningstiden afhænger naturligvis meget af størrelsen, så gør dig til en regel at checke fisken hvert 5. minut efter 15 minutter. Smelt smørret i en gryde og brun de kogte og pillede aspargeskartofler til de er ensartet gyldne. De sidste par minutter kommes mandelflager ved. Kartoflerne serveres varme. Skræl og udsten avocadoerne og blend kødet med citronsaft til det er helt jævnt. Rør mosen sammen med creme fraiche og smag til med salt og peber. Den kolde sauce serveres til fisken sammen med mandelkartoflerne.