Ostesuppe m. smørristede fransk

Ostesuppe m. smørristede fransk

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

25 g smør
2 spsk hvedemel
1 l bouillon, terning + vand
200 g flødeost naturel
1,5 dl piskefløde
1 porre
0,5 tsk groft salt
friskkværnet hvid peber
4 skiver franskbrød uden skorpe
25 g smør
0,5 tsk paprika

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet grude. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom 1/4 af bouillonen i og når det koger tilsættes resten af bouillionen lidt efter lidt. Tilsæt flødeosten og evt. fløde. Lad suppen koge ved svag varme til flødeosten er smeltet. Tilsæt porreringene og varm suppen igennem. Smag til med salt og ( Hvid ) peber. RISTEDE FRANSKBRØDSTERNINGER: Skær fransktrødsskiverne i mindre terninger. Lad smørret gyldne på en pande og tilsæt paprika. Lad paprikaen bruse lidt af og rist brødterningerne.