Orientalske poussiner med ingefær og stegte blommer

Orientalske poussiner med ingefær og stegte blommer

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 små poussiner
1 dl vindruekerneolie
2 spsk ingefær, frisk, revet
0,5 chili, grøn
peber
1 spsk sesamfrø
1 tsk brun farin
--------------------
3 blommer
olie
----------------------
2 dl jasminris
2 stilke forårsløg

Fremgangsmåde:

De små poussiner får en skøn, eksotisk aroma. Der kan være en del forskel på størrelsen af dem, så hvis de er meget store, kan I evt. nøjes med at dele en. de kan også grilles på havegrillen, men ikke ved for høj varme. Så vil sukkeret i marinaden brænde. Poussiner fås på frost i næsten alle supermarkeder.

Halver poussinerne. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over kræene. Lad det hvile så længe som muligt, allerhelst natten over. Tag dem op og læg dem i et smurt ildfast fad. pensl med lidt af marinaden. Stil dem i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter eller til de er gennemstegte og sprøde.

Giv de færdige poussiner en lille smule fint salt.

Halver blommerne og steg dem gyldne i en lille smule af marinaden. Kog risene efter anvisningen på emballagen og vend dem med snittet forårsløg. Server de varme poussiner med risene og de stegte blommer. Kan du ikke få blommer, så brug nectariner eller ferskner i stedet for.