Omelet med rødløg og oliven og tomatsalsa

Omelet med rødløg og oliven og tomatsalsa

Forberedelses tid:

Antal:

2 personer

Ingredienser:

5 store æg, helst økologiske
2 rødløg
1 dl oliven, sorte
100 g gedeost
mælk
salt og peber
1 tsk paprika
salt og peber
-----------------------------
2 store modne tomater
½ rødløg
bredbladet persille
balsamico eddike
olivenolie
salt og peber
-------------------
ciabattabrød

Fremgangsmåde:

Del tomaterne i både og fjern kernerne. Snit tomatkødet i meget smalle strimler og vend dem sammen med hele blade af bredbladet persille (eller basilikum) og fintsnittet løg. Vend det sammen med lidt salt, peber, olie og balsamico. Pisk æggene sammen med lidt mælk og de nævnte krydderier. Snit løgene i parpirstynde ringe. Smelt lidt smør på din bedste pande og steg løgene bløde og gyldne ved lav varme, de må endelig ikke branke. Drys med en lille smule salt og peber. Hæld æggemassen over løgene og lad den "sætte sig" i bunden. Læg låg på panden og lad omeletten stege ved lav varme til overfladen næsten er bagt. Fordel små stykker ost herpå sammen med de sorte oliven. Læg låget på igen og hold øje med, hvornår omeletten er gennembagt og osten smeltet. Lad den glide ud på et fad og top op med tomatsalsaen ovenpå. Server omeletten med et italiensk brød.