Omelet.

Omelet.

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

50 g Smør
30 g Mælk
4 g Salt
0,5 g Peber
4 Æg

Fremgangsmåde:

Slå Æggene ud i en Skål, kom Mælken i sammen med Saltet og Peberet og pisk det hele i omtrent et Minut.

Smørret smeltes på Panden over en livlig Ild, og når Skummet falder, hvilket tager omtrent to Minutter, hældes Æggene heri.

Efter omtrent et halvt Minut vil Undersiden af Omeletten være fast. Med en Gaffel løfter De forsigtigt lidt af Kanten på Omeletten og hælder Panden, således at Væsken render ind under det faste Lag, og dette gentager De forskellige Steder, til alt det flydende begynder at blive fast.

Hele Stegningen skal tage omtrent to Minutter.

Omeletten er færdig, når det begynder at ryge langs Kanten af Panden. Lige i det øjeblik foldes Omeletten og glides over på et varmt Fad og serveres.

Hvis man følger denne Beskrivelse Skridt for Skridt, får man en Omelet, som er smukt gylden på Ydersiden og med en passende blød Konsistens indvendig, lige netop som De ønsker den. Mælkens Rolle - man kan i Stedet for Mælk tage Vand - er dobbelt. Den fordeler Krydderierne, og den hindrer Æggene i at stivne for hurtigt.

De Omeletter, hvori man kommer varme Ingredienser, kogte, stegte eller grillede, som f.eks. Omelet med Flæsk eller Champignoner eller Sild etc., laves på en fuldkommen lignende Måde. Ingredienserne, som skal tilsættes, kommes i, lige efter at Æggene er hældt over i Panden. De Æg, som skal bruges til en fyldt Omelet, hvori der kommes rå eller skal kogte eller kolde Ingredienser som f.eks. Omelelte aux fines herbes (med krydderurter) eller Kødhachis eller Krebsehaler eller Morkler, Trøfler etc., bør piskes et Kvarter inden Stegningen, og de smagsgivende Ingredienser bør ligge i Æggene under Piskningen, for at Æggene skal blive gennemtrængt af deres Duft. Man pisker det hele på ny med Gaflen, inden Omeletten steges.