Olivenkylling

Olivenkylling

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

2 kg landkylling
2 dl jomfru olivenolie
1,5 dl kogt bulgur
1 løg
2 fed hvidløg
100 g oliven, sorte
2 tsk korianderfrø, hele
1 æggehvide
groft uraffineret havsalt
friskkværnet peber
rosmarin
1,5 kg kartofler
1 agurk
100 g oliven, sorte
hvidvins eddike
dijonsennep
2 skiver citron

Fremgangsmåde:

Kyllingen tørres af udenpå og indeni. Løg, hvidløg og oliven hakkes. Korianderfrøene svitses på en tør pande sammen med cirtontrekanterne og 1 tsk. rosmarin, når det dufter og cirtonerne bliver brune hældes en sjat olivenolie på, løg og hvidløg tilsættes og sauteres til de er bløde. Panden fjernes fra varmen, bulgur og hakket oliven tilsættes. Smag til med salt og peber. Saml det hele med en æggehvide. Put dette i kyllingen, pensl den så med olivenolie og drys med salt, peber og rosmarin. Kyllingen sættes i en 180 grader varm ovn og steges i ca. 2 timer. Skræl 1,5 kg. kartofler, riv dem og pres al væden ud af dem. Vend godt med olivenolie og salt og peber i. Pres så massen ud i en tærteform. Drys med rosmarin og bag sammen med kyllingen i 1 time. Skræl agurken, del den på langs, fjern kernerne og skær den i små halvmåner. Fjern stenene fra de sorte oliven, hak dem og bland med agurkehalvmånerne. Lav en vinagrette af hvidvinseddike, olivenolie, sennep og salt/peber/honning. Hæd over agurk/oliven, og server til kyllingen. Det smager endnu bedre med en rabarberkompot til, lavet af rabarber, olivenolie, løg, hvidløg, korianderfrø og honning, "kogt" sammen på en stor pande.