Oksesteg med rødløg

Oksesteg med rødløg

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1 kg oksetyndsteg
2 spsk olivenolie
700 g rødløg, små
25 g smør
2 dl hvidvin
laurbærblade
rosmarin
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

Drys kødet med salt og peber, og brun det på alle sider i olivenolie i en gryde. Læg kødet i et ovnfast fad med rosmarin og laurbærblade, stil fadet i ovnen i 30 minutter på 1900. Pil løgene, og kom dem i en gryde med kogende vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, smelt smørret i en gryde, tilsæt løgene, og lad dem tage let farve. Hæld vinen ved lidt efter lidt. Når al vinen er fordampet, hældes løgene ved stegen, der steger færdig i Ca. 15 minutter. Lad stegen hvile lidt, inden den skæres ud. Server den i skiver med løgene til.