Oksepaupietter stegt paa Spid.

Oksepaupietter stegt paa Spid.

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

500 g skært oksekød
125 g champignon
50 g trøffelolie
50 g hvidvin
50 g Smør
10 g Løg
5 g Olivenolie
3 skiver spæk
1 æggeblomme
Citronsaft
Friskmalet Peber
Salt

Fremgangsmåde:

Det hakkede Løg svitses i Smørret uden at tage Farve, og Smørret gemmes. Gør Champignonerne i Stand, dryp dem med Citronsaft, skær dem i Stykker og kog dem i det Smør, hvori Løget kogte. Rens Trøflerne og skær dem i smaa Stykker. Bland Løget, Champignonerne og Trøflerne, og Blandingen krydres med Salt og Peber og legeres med Æggeblommen.

 

Denne Fars smøres paa Oksekødskiverne, som er gnedet ind med Salt og Peber, de rulles sammen, ombindes med Spækket, knyttes sammen med Sejlgarn og faar Lov til at marinere i seks Timer i Vin blandet med Olie og krydret med Peber.

 

Steg til sidst Paupietterne paa Spid ved temmelig stærk Ild og dryp regelmæssigt med Marinaden. Det er tilstrækkeligt med omtrent 20 Minutters Stegning. Fjern Sejlgarnet og det, der er tilbage af Spækket, og server med stegte Kartofler.