Oksekød med tørret mandarinskal

Oksekød med tørret mandarinskal

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

5,5 stk tørret mandarinskal
700 g oksekød, culotte
4 spsk jordnøddeolie
205 cm ingefær, frisk
6 forårsløg
1 spsk shaoxing vin
2,5 spsk chilisauce
marinaden
0,75 tsk salt
1 tsk sukker
2 tsk sojasauce
2 tsk sojasauce, tyk
2 tsk shaoxing vin
1,5 tsk kartoffelmel
2 spsk vand
1 chili, rød, tørret
1 spsk chiliolie, stærk
saucen
0,5 tsk kartoffelmel
2 spsk klar suppe
1 spsk sojasauce, tyk

Fremgangsmåde:

Til 4 personer med 2 andre retter Denne ret fra Hunan er, traditionen tro, stærk, krydret og sødlig. Som om disse aromaer ikke er sammensatte nok, tilsættes kras mandarinskal for at give endnu en smagsdimension. Appelsinskallen er ikke en traditionel ingrediens i denne ret, men den bruges her, da den understreger smagen af mandarinskal. 1 Opblød mandarinskallen i koldt vand i ca. 2 timer eller til den er blød. Si den, og snit den i strimler à 5 mm. 2 Skær appelsinskrællen af på langs, blancher den i kogende vand i 5 minutter, det fjerner dens bitre smag. Si den og skyl den i koldt vand. Snit den i strimler som mandarinskallen. 3 Skær kødet i tykke skiver, Ca. 2,5x4 cm, og læg det i en skål. 4 Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt vandet, i spsk ad gangen, og rør samme vej til alt er absorberet. Bland den hakkede chilli i og lad det marinere i 30-60 minutter. Bland den stærke chilliolie i. 5 Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt olien, og slyng den rundt. Tilsæt ingefær, rør, tilsæt så det hvide forårsløg, og lad det syde. Tilsæt mandarin- og appelsinskal, og steg det et par sekunder. Kom kødet i og skub og vend med wokske eller spatel 1-2 minutter, eller til det er meget varmt. Hæld vinen i langs wok’ens sider, fortsæt at røre. Tilsæt, når det holder op at syde, chillisaucen. Læg låg på, dæmp varmen og lad det koge i 2 minutter, så mandarinskallens aroma kan gennemtrænge kødet. 6 Tilbered saucen: bland kartoffelmel, vand eller suppe og soyasauce. 7 Dryp saucen i wok’en og rør mens saucen jævner. Tilsæt det grønne forårsløg og rør. Anret det på et varmt fad. Server straks.