Oksekød med grøn peber i sort bønnesauce

Oksekød med grøn peber i sort bønnesauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

450 g oksekød, culotte
1 tsk kartoffelmel
6 spsk vand
5 spsk jordnøddeolie
225 g grøn peberfrugt
salt
5 fed hvidløg
4 forårsløg
2,5 spsk sorte bønner
0,75 rød chili, frisk
1 spsk shaoxing vin
Til marinaden
0,25 tsk salt
0,25 tsk sukker
2 tsk sojasauce, tyk
peber, friskkværnet
2 tsk shaoxing vin
1,5 tsk kartoffelmel
3 spsk vand
1 tsk jordnøddeolie
1 tsk sesamolie

Fremgangsmåde:

Til 4 personer med 2 andre retter Denne ret er en af de mest yndede guangzhounesiske retter, der bruger den anvendelige sorte bønne som en grundingrediens. Den serveres lige så meget hjemme som på restaurant.

1 Skær oksekødet på tværs af fibrene i stykker à 2,5x4 cm og 6 mm tykke. Læg det i en temmelig stor skål.

2 Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, peber og vin med kødet. Drys kartoffelmelet over (a) og tilsæt vandet, lidt ad gangen, og rør i samme retning (b) til det bliver vanskeligt at fortsætte. Tilsæt da lidt mere vand. Denne proces gør kødet fløjisagtigt og mørt. Lad det stå tildækket i køleskabet i 30 minutter. Bland olierne i.

3 Bland 1 tsk kartoffelmel og 6 spsk vand i en lille skål og stil det til side.

4 Opvarm en wok til den er varm. Tilsæt i spsk olie og slyng den rundt. Tilsæt den grønne peber og lynsteg i ca. 2 minutter. Dæmp varmen, hvis stykkerne begynder at brænde på. Smag til med salt efter behag, læg det på et varmt fad.

5 Varm wok’en over kraftig varme til den ryger. Tilsæt den resterende olie, (4 spsk), og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg og så snart det tager farve, det hvide forårsløg. Rør. Tilsæt den sorte bønnepasta og chilli. Rør. Hæld kødet i. Skub og vend i 1-2 minutter, eller til kødet er delvist stegt. Hæld vinen i langs wok’ens sider. Fortsæt at røre og vende, til det holder op at syde. Hæld under omrøring det opløste kartoffelmel i, tilsæt den grønne peber og det grønne forårsløg, bland det godt til denne jævning er kogt. Anret det på et varmt fad. Server straks.