Oksekød i wok med ingefær og grøn chili

Oksekød i wok med ingefær og grøn chili

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

275 g oksekød, strimler
1 spsk ingefær, frisk, revet
1 chili, grøn
0,5 citron, skal
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 pastinak
0,5 dl soja
--------------
koriander, frisk
2 dl jasminris
--------------
chilisauce, sød

Fremgangsmåde:

De skivede grøntsager lægges i en skål sammen med kødet og soya, ingefær, chili og revet citronskal. Lad det marinere i en halv time, meget gerne længere. Fisk kødet op og dup det tørt med køkken rulle. Opvarm lidt olie i en wok eller på en stor pande og brun kødet ved høj varme, gerne ad flere omgange, så det ikke står og "koger" i kødsaft. Når kødet er sprødt, tilsættes marinaden og grøntsagerne. Steg ved ret høj varme i nogle minutter til grøntsagerne er lige knapt møre. Tilsæt evt. lidt mere soya. Kog risene efter anvisningen på emballagen og vend de færdige ris sammen med en god klat smør og masser af hakkede korianderblade. Stil en flaske færdig chilisauce på bordet.