Oksekød i østerssauce

Oksekød i østerssauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

450 g oksekød, culotte
225 g grønne asparges
5,5 spsk jordnøddeolie
3,5 fed hvidløg
0,5 cm ingefær, frisk
3,5 forårsløg
1 spsk shaoxing vin
sesamolie
Til marinaden
0,25 tsk salt
0,25 tsk sukker
2 tsk sojasauce, tyk
peber, friskkværnet
2 tsk shaoxing vin
1 tsk kartoffelmel
1,5 spsk vand
2 tsk jordnøddeolie
Til saucen
1 tsk kartoffelmel
6 spsk klar suppe

Fremgangsmåde:

Til 4 personer med 2 andre retter Guangzhouneserne er tilbøjelige til at spise mere oksekød end mange af deres landsmænd, selv om de som alle andre kinesere sætter pris på svinekød. Oksekød i østerssauce er måske den mest almindelige af alle guangzhounesiske retter. Dejlig, selv uden asparges. Andre grønsager som svampe, selleri, bambusskud og bønnespirer kan også anvendes. Guangzhouneseren opfatter det som vigtigst ved lynstegningen at gøre kødet mørt og »fløjlsblødt~ for at opnå dette tilsætter de tvekulsurt natron til marinaden. Men denne del af mørningsprocessen er overflødig i Vesten, hvor kødet normalt er velhængt. 1 Dup kødet tørt. Skær på tværs af fibrene i rektangulære skiver 2,5x4 cm og 6 mm’s tykke. Læg kødet i en temmelig stor, dyb skål. 2 Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, peber, vin med kødet. Rør det sammen. Drys kartoffelmelet over. Tilsæt i spsk vand og rør i samme retning til kødet er dækket og De vanskeligt kan fortsætte. Tilsæt det resterende vand og rør igen. Dette vil gøre kødet fløjisbiødt og mørt, når det steges. Lad det marinere i køleskab i 30 minutter. Bland olien i. 3 Tilbered saucen: hæld kartoffelmelet i en lille skål, rør vand eller suppe i så det blandes godt og tilsæt så østerssaucen. 4 Skyl og gør aspargesen i stand. Snit diagonalt i tynde skiver, så de kan koges hurtigt og let opsuge saucen. 5 Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt 4-5 spsk af olien og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, ingefær, hvide forårsløg i hurtig rækkefølge. Rør flere gange for at frigive deres aroma, og tilsæt så kødet. Vend og skub med wokske eller spatel ca. i minut. Hæld vinen i langs wok’ens sider, og rør mens den syder. Læg det op på et varmt fad så snart det er holdt op at syde, men lad lidt af olien blive tilbage. 6 Tilsæt i spsk olie yderligere. Tilsæt aspargesen og lynsteg den i 1 minut. Smag til med salt, dryp vand i, skru ned for varmen, læg låg på, og lad det dampe i minut. 7 Skub aspargeserne ud i siderne af wok’en og hæld den godt rørte sauce i midten. Kom kødet i, så snart saucen bobler, tilsæt det grønne forårsløg, og rør det sammen til det er varmt. Anret det på et varmt fad. Server det straks. Dryp sesamolie over ved bordet efter behag.