Nytårskransekage

Nytårskransekage

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

1 æggehvide
350 g sukker
500 g marcipan
500 g kransekagemasse

Fremgangsmåde:

Til fjorten ringe: Rør æggehvide og sukker sammen over et vandbad indtil sukkeret er opløst. Ælt derefter den lune æggehvide-/ sukkerblanding sammen med marcipan- og kransekagemassen og stil den færdige kransekagedej i køleskabet i 2 - 3 timer. Herefter deles dejen i to, og hver del rulles ud på bordet til to lange pølser på hver 45 cm. Pres den ene del af hver pølse flad og del de to stykker i følgende: Knoppen på 5 cm, derefter på 7.5 cm - 10 cm - 12, 5 cm - 15 cm - 17, 5 - 20 cm osv. Form toppen som til en tæt ring / knop og sæt resten stykkerne sammen som ringe. Bag ringene og toppen i en varm ovn, 190 grader i ca. 12 minutter eller indtil de er gyldne. Afkøl og sprøjt dem derefter med glasur. Start med den største ring. Når den er sprøjtet med glasur, sættes den næste ring på, inden glasuren er stiv. På den måde holder glasuren ringene sammen. Man kan også samle kransekagetoppen med smeltet chokolade.