Nudelsuppe fra Laos

Nudelsuppe fra Laos

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

1 “lag” brede risnudler, “rice sticks”
2 forårsløg
100 g gulerod
4 salatblade
150 g bønnespirer
1 stilk finthakket bladselleri
2 dl hakket top af bladselleri
1 bdt hakket persille
1 bdt purløg
8 dl grøntsags bouillon
JORDNØDDEDIP:
4 spsk jordnøddesmør
1 spsk sesamfrø
0,5 tsk sukker
2 tsk chilisauce
1 spsk jordnøddeolie

Fremgangsmåde:

Det er meget svært ikke at fylde denne bog med superlativer, for at spise i både Thailand, Laos og Cambodia er indfrielsen af alle de drømme, ens gode madsmag måtte have. I den hellige by Luang Phabang i det nordlige Laos møder vi kokken Miss Soumonh på Seisavangvong Road. Miss Soumonh har kun et enkelt stenbord til gæsterne på den lille stribe jord foran sit hus. Men hvilken mad serveres der ikke ved dette bord! Den gudbenådede kok har lært at håndtere nudler, før hun kunne gå. At hun senere har lært at lave en nudelsuppe, der fører frem til ekstase, er åbenbar. Prøv bare denne her. • Læg risnudlerne i blød en halv times tid. • Lav jordnøddedippen: rør jordnøddesmørret med sesamfrø og smag det til med sukker, chilisovs samt lidt salt. Rør olien i samt evt, en lille smule vand. Dippen skal være lind men ikke flydende. Sæt den til side. Lav også nam priksovsen og sæt den til side. • Snit forårsløgene og skær guleroden i tændstikstore stykker Skær salat eller kål i tern og snit de øvrige grønsager og urter • Bring bouillonen i kog og kom alle ingredienserne i. Kog suppen 2 minutter og smag den til med salt og peber Kom de afdryppede nudler i suppen og varm dem igennem. • Servér suppen straks drysset med ristede hvidløg. Giv jordnøddedip og chilisovs til separat. • Skær limefrugterne i kvarte og giv dem til.