Nougatmousse med valnødder

Nougatmousse med valnødder

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

325 g blød nougat
3 æggehvider
4 stk æggeblommer
8 blade husblas
1,25 dl kakaolikør
0,75 l piskefløde
200 g valnødder

Fremgangsmåde:

Kom husblas i rigelig koldt vand i mindst 10 min., pisk fløden og hak valnødderne. Smelt den bløde nougat i en skål i vandbad. Pisk æggehvider og æggeblommer skummende og bland den smeltede nougat i. Knug vandet af husblasen og smelt den i en skål i vandbad. Bland kakaolikør i husblas og rør den i nougatblandingen. Vend omhyggeligt flødeskum og valnødder i med en grydeske. Stil skålen i køleskabet og rør forsigtigt i den hver 5. minut til den begynder at stivne.Valnødderne falder herved ikke til bunds. Kom moussen i en springform med "skorsten". Stil den tildækket i køleskabet ca.3 timer. Kompot af f.eks. jordbær er fin hertil. Et glas madeira- vin til er perfekt, f.eks. Bual eller Malmsey .