Norditaliensk grøntsagsfondue

Forberedelses tid:
Antal:
6Forfatter:
Helle og Alfredo TesioIngredienser:
• 3 peberfrugter
• 7 stilke bladselleri
• 3 gulerødder
• 1 knold fennikel
• 275 g olivenolie
• 2 fed hvidløg
• 120 g ansjoser
• 60 g smør
Fremgangsmåde:
Rens grøntsagerne og skær dem i 10 cm lange stænger og strimler. Fjern de største ben fra sardelfileterne og mos dem godt i en morter eller kør dem igennem persillehakkeren. Pil og hak hvidløgene fint. Varm olien i en fonduegryde, tilsæt de mosede sardelfileter samt hvidløgene, lad olien stå over svag varme i Ca. 10 minutter. Gryden med olie sættes på bordet over et varmeblus og smørret blandes i. De rå grøntsager steges lidt efter lidt i den varme olie og spises. Fonduen kan serveres med groft brød, og evt. med parmaskinke og ost.