Norditaliensk grøntsagsfondue

Norditaliensk grøntsagsfondue

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

3 peberfrugter
7 stilke bladselleri
3 gulerødder
1 knold fennikel
275 g olivenolie
2 fed hvidløg
120 g ansjoser
60 g smør

Fremgangsmåde:

Rens grøntsagerne og skær dem i 10 cm lange stænger og strimler. Fjern de største ben fra sardelfileterne og mos dem godt i en morter eller kør dem igennem persillehakkeren. Pil og hak hvidløgene fint. Varm olien i en fonduegryde, tilsæt de mosede sardelfileter samt hvidløgene, lad olien stå over svag varme i Ca. 10 minutter. Gryden med olie sættes på bordet over et varmeblus og smørret blandes i. De rå grøntsager steges lidt efter lidt i den varme olie og spises. Fonduen kan serveres med groft brød, og evt. med parmaskinke og ost.