Niangosalat

Niangosalat

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

300 g mango
4 fed hvidløg
2 skalotteløg
3 chili
2 grønne bønner
3 spsk vegetarisk fiskesovs
2,5 spsk lime, saft
1,5 tsk sukker
4,5 cherry tomater
25 g jordnødder, saltede

Fremgangsmåde:

Mangofrugten kaldes dronningen over alle frugter, og den findes mere end tusind varianten Frugterne spises som regel gule og modne, men i denne salat skal man helst bruge den umodne grønne frugt. Det kan være svært at skaffe umodne mangofrugter~ for de bliver hurtigt modne, men bestil dem evt, hos grønthandleren eller i en orientalsk butik. Er frugten blevet lidt for modei og dermed mere gylden, smager salaten dog stadig vidunderligt. Se fotoet. Salaten kan også laves med umoden papayafrugt. • Skræl mangoerne og skær dem i ganske tynde strimler, I Thailand slår man en stor bredbladet kinesisk kniv ned i mangoen mange, mange gange tæt ved siden af hinanden. Herefter kan man nemt skære "strimlerne" af frugtens sten. • Hak hvidløg og skalotteløg. Skær chilierne i strimler — fjern evt. kernerne. Skær bønnerne i Ca. 2 cm lange stykker • I Thailand findeler man 1/4 af mangofrugten, halvdelen af bønnerne samt hvidløg, løg og chili i en morter sammen med fiskesovs, limesaft og sukker Har man imidlertid ikke den fornødne tålmodighed, kan man komme ingredienserne i køkkenmaskinen og findele dem groft. Kør evt, hvidløg, løg og chili først, da de gerne må blive mest pureret. • Smag pureen til. Vend resten af mangostrimlerne i pureen og anret salaten med rester af bønnerne, kvarte tomater samt hakkede jordnødder.