Nem kyllingeleverpostej med svitsede østershatte

Nem kyllingeleverpostej med svitsede østershatte

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

300 g kyllingelever, frost
50 g smør, blødt
2 dl piskefløde
3 æggeblommer
3 æg
2 skalotteløg
2 spsk portvin
1 tsk timian, tørret
salt og peber
---------------
250 g østershatte
25 g smør
0,5 dl mandler, smuttede
timian, frisk
salt og peber

Fremgangsmåde:

En hurtigt lavet og meget let og luftig kyllingeleverpostej. Jeg har tænkt den som afløsning for den traditionelle leverpostej til julefrokosten, men den er også fin som en vinterforret, blot serveret med små sylteagurker og ristet brød. Den kan godt serveres lun, men smager egentlig allerbedst helt kold. Denne opskrift kræver, at man har en blender. De optøede kyllingelevere gås efter, skylles og aftørres. Klip dem i mindre stykker. Smørret røres blødt. Alle ingredienser kommes i blenderen (gerne ad to eller tre omgange) og males jævnt. Hæld massen i en smurt form i passende størrelse. Sær formen i en større form med vand (evt. bare bradepanden) og bages i en 180 grader varm ovn i ca. fem kvarter. Pynt den med frisk timian. Østerhatte renses og de største rives i lidt mindre stykker. Smelt smørret på en god pande og svits svampene til de er gyldne. Til sidst tilsættes de smuttede mandler, som ristes med til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt, peber og frisk timian og server svampene lune til den kolde postej. Gerne med små trekanter af ristet rugbrød og små, syltede agurker (cornichoner).