Napoleonshatte

Napoleonshatte

Forberedelses tid:

Antal:

12

Ingredienser:

125 g marcipan
2,5 spsk flormelis
1 æg
chokolade

Fremgangsmåde:

1. Pisk ægget sammen, tag det halve fra. Ælt marcipanen med det halve af ægget og flormelis. Tril det til en stang og del den i 12 stk a godt 10 g.

2. Rul mørdejen ud og udstik cirkler på ca. 8 cm, gerne med tungekant. Læg cirklerne på bagepapir på en plade.

3. Læg en marcipankugle midt på hver cirkel. Pensl både marcipan og mørdej med sammenpisket æg og lad det tørre køligt, til det ‘limer’. Løft kanten af mørdejen op på tre steder og tryk dem godt fast i marcipankuglen, så der dannes den berømte hat.

4. Bag hattene ved 180° i 12-14 min., til de er let gyldne og bunden gennembagt. Lad dem køle af på rist og dyp evt. de tre hjørner i smeltet chokolade.