Nøddebunde

Nøddebunde

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

200 g hasselnødder
140 g sukker
4 æggehvider

Fremgangsmåde:

1. Rist evt. hasselnødderne først og afskal dem. Kværn hasselnødderne fint.

2. Pisk æggehviderne halvstive og lad derefter det halve af sukkeret risle i, mens æggehviderne piskes helt stive. Fold resten af sukkeret i, og fold hasselnødderne i.

3. Tegn to cirkler på ca. 20 cm på bagepapir. Vend papiret. Fordel massen på de to cirkler og glat den ud med paletkniv. Bag bundene ved 175° i ca. 15 min., eller til de er let gyldne, men ikke hårde.

4. Læg bundene sammen med chokoladetrøffelmasse eller chokoladesmørcreme . Servér evt. flødeskum til. Kagen kan pyntes med chokoladeblade, som sættes fast med lidt af cremen. Det er en meget velsmagende kage, som er så kraftig i både smag og konsistens, at lidt rækker langt.

Variationer

Petitfours: Nøddebunde kan også bages til små petitfours. Brug evt. en halv opskrift. Sprøjt massen ud med sprøjtepose med glat tylle (1-1½ cm) eller afklippet frysepose i små kager på 3-4 cm. Hold tyllen næsten ned til papiret, så nøddemakronerne bliver flade. Læg dem sammen med chokoladesmørcreme – husk at halvere opskriften på cremen til ½ portion dej. Dekorér dem evt. med chokolade sprøjtet i siksakstriber hen over kagerne. Makronbunde Skift hasselnødderne ud med smuttede mandler