Muslingesuppe med safran og porrer

Muslingesuppe med safran og porrer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1,5 kg muslinger, friske
2 løg
1 gulerod
1 porrer
1 fl hvidvin, tør
2 g safran
4 dl piskefløde
2 porrer
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

Rens muslingerne grundigt og husk, åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et let bank kasseres. Varm lidt olivenolie i en gryde og sauter løg, gulerod og porrer i 2 minutter. Tilsæt hvidvin og lad det reducerer til det halve. Kom muslingerne ved og kom et låg på gryden. Når muslingerne åbner sig tages de fra og fonden sigtes. Pil muslingerne og husk uåbnede muslinger kasseres. Kog fonden og tilsæt safran, fløde og porrer. Smag til med salt og peber. Server suppen rygende varm med de pillede muslinger og et godt brød.