Muslingesuppe med aioli

Muslingesuppe med aioli

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1,5 kg muslinger
3 skalotteløg
2 bladselleri, stængler
1 gulerod
2 fed hvidløg
1 laurbær
1 fl hvidvin, tør
1 bdt bredbladet persille
olivenolie
salt og peber
aioli
1 æggeblomme
2 tsk dijon sennep
1 tsk groft salt
1,5 fed hvidløg, fintsnittet
0,5 dl olivenolie
0,5 dl ekstra jomfru olivenolie
0,5 lime, saft

Fremgangsmåde:

Husk at åbnede muslinger der ikke lukker sig ved et let bank skal kasseres og muslinger der ikke åbner sig efter tilberedning, skal kasseres. Varm olivenolie i en rummelig gryde og sauter grøntsagerne 2 minutter. Tilsæt laurbær og hvidvin. Lad det koge og tilsæt muslinger, lidt salt og peber. Kom lå på gryden og lad det simre 2 - 3 minutter. Ryst gryden og kog det videre indtil muslingerne åbner sig. Server med et godt brød og aioli. Aioli: Rør æggeblomme med sennep og salt. Tilsæt hvidløg og de to slags olivenolie lidt efter lidt. Smag til med saft fra lime og lad aiolien hvile min 30 minutter inden servering.