Muslingesalat med Kartofler.

Muslingesalat med Kartofler.

Forberedelses tid:

Antal:

6 portion

Ingredienser:

1000 g Kartofler
200 g Olivenolie
100 g Hvidvin
10 g agurker, små
5 g hakkede Krydderurter
1½ g sennepspulver
3 l Muslinger
1 æggeblomme
1 Løg
1 Citron
1 suppevisk
Salt og Peber

Fremgangsmåde:

Muslingerne renses omhyggeligt og sættes sammen med Løget og Suppevisken over en kraftig Ild i en Kasserolle med en lille Smule saltet Vand. Lad Muslingerne aabne sig, mens De stadig ryster Kasserollen, og tag dem derpaa ud af Skallerne. Kartoflerne koges i Damp, skrælles, mens de endnu er varme, skæres i Skiver og overhældes med Vinen. Lav en Mayonnaise af Olien og Æggeblommen, kom Citronsaften heri sammen med Krydderurterne og 5 g hakket Agurk, Sennep, Salt og saa meget Peber, som De ønsker. I et Salatfad lægges lagvis Kartofler, Muslinger og Mayonnaise, bland godt, pynt Fadet med en Smule Mayonnaise og med Resten af de fint opskaarne Agurker og nogle Muslinger, som De har sat til Side, og server.