Mozzarellagrillet hakkebøf med stegte grønne tomater

Mozzarellagrillet hakkebøf med stegte grønne tomater

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g hakket oksekød
1 spsk knuste, røde peberkorn
1 pk mozzarella
olivenolie
salt og peber
4 store & faste grønne tomater
mel
oregano, tørret
salt og peber
olie

Fremgangsmåde:

Det er lige nu, at tomaterne myldrer frem i drivhusene. Og faktisk er de slet ikke så dumme i grøn tilstand. Her har jeg efterlignet opskriften som man ser i filmen af samme navn; Stegte grønne tomater.

Form farsen til to store bøffer. Knus peberkornene i en morter eller med en kniv og tril kanten af bøfferne heri. Brun dem godt på begge sider i olivenolie på en god pande. Når de har stegt ca. 3 minutter på hver side, tages de op og lægges i et smurt, ildfast fad. Drys med salt. Skær osten i skiver og top dem op på bøfferne. Gratiner bøfferne i en 220 grader varm ovn til osten er gylden og boblende. Hold godt øje med dem. Skær tomaterne i tykke skiver. Vend hver skive i mel tilsat salt, peber og oregano. Steg dem forsigtigt i olie til de er gyldne. De varme tomatskiver serveres til bøfferne, gerne sammen med en enkel salat af rucola, dryppet med citronsaft og olivenolie.