Mortens and med appelsinsauce

Mortens and med appelsinsauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 and
2,5 dl rødvin
1 tsk løg
8 g timian
8 laurbærblade
5 dl piskefløde
1 tsk maizena
600 g rødkål
280 g tyttebærsyltetøj
1 kg kartoffel
6 dl vand

Fremgangsmåde:

Rødkålssalat: Laves gerne dagen før, rådkål og tyttebær vendes og stilles i køleskabet. Anden: Gnides med salt, og husk at starte med at stege med brystet nedad i en 200 grader varm ovn, hæld en smule vand ved, må aldrig løbe tør. ca. hver 3/4 time, vendes anden, og efter ca. 2- 2 1/2 time er den færdig, kernetem. skal være min. 75 grader. Sovs: Sovs laves af skyen fra anden. Start med lidt smeltet smør, svits løg heri, tilsæt vin, salt, timian samt laurbærblade, kog vinlagen ind til det halve, så vi er sikker på at garvesyrn er væk, altså det bittre, tilsæt så vand, og skyen fra bradepanden, og kog op. si sovsen. appelsinsaft tilsættes, og tilsæt fløde og kulør, smag til med salt, der kan evt. jævnes m ed maizena. Serveres med salat og kartoffelerne.