Monkfish termidor

Monkfish termidor

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

700 g havtaske, hale
2 Skalotteløg
1 dl vermouth
75 g Smør
1 spsk Hvedemel
1 dl persille
1 spsk dijon sennep
0,5 dl hvidvin, tør
Salt
fiskepeber

Fremgangsmåde:

Pocher havtaskehalen i vermouth og vand, tilsat et hakket skalotteløg. Lav herefter en fiskevelouté af en opbagniong af 25 g let brunet smør og en skefuld hvedemel. Spæd med ca. 3 dl fiskekraft og lad det koge ca. 15 min. Kom lidt hvidvin og lidt fiskekraft og 1 finthakket skalotteløg i en gryde og kog det ind til to trediedele. Tilsæt fiskevelutéen og bring det i kog. Tilsæt til sidst 50 g smør og et par skefulde hakket persille. Smag til med dijonsennep, salt og fiskepeber. Anret havtaskehalen i pæne skiver på 4 små ørefade og dæk med fiskesovsen. Stil fadene i en meget varm ovn og gratiner dem til overfladen er let brun. Tilbehøret kan varieres efter årstiden Lige nu foretrækker vi aspargeskartofler med et drys friske krydderurter, men asparges, champignon og grove grøntsager passer fint til denne ret. Anretningen sker på store tallerkener hvor et ørefad anbringes side om side med tilbehøret