Mirabellesyltetøj

Mirabellesyltetøj

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

1 kg mirabeller, udstenede
1 kg sukker
1 stang vanilie
blommebrændevin

Fremgangsmåde:

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skær selve stangen i stykker på 1-2 cm. Kom mirabeller, sukker og vanilje i en rustfri, tykbundet gryde og lad det stå, til frugten safter. Kog syltetøjet ved jævn varme, til det gelerer ca. 20-25 min. Prøv med en teskefuld på en underkop og sæt den 5 min. i fryseren. Hvis konsistensen er god, så er syltetøjet færdigt. Hvis du har energi til det kan du knække et par blommesten, smutte kernen, hakke den og komme den i det færdige syltetøj. Men ikke for mange, da stenfrugters nødder indeholder lidt blåsyre, som er giftigt i større mængder. Det gælder også for bittermandler.