Michel Michauds forunderlige

Michel Michauds forunderlige

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

90 g chokolade, mørk
90 g smør
90 g sukker
3 æggeblommer
5 æggehvider
flormelis
    kakao

Fremgangsmåde:

6 personer (hovedret til 4 ) Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal - til pynt. Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Rør mel i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt bouillon og FlødeOst. Kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kom kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog. Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til og server muslingesuppen i varme, dybe tallerkener. Tip: I stedet for de friske muslinger kan man anvende 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). Den 1/2 liter kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 3 dl hønsebouillon.