Melboller

Melboller

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

50 g smør
1,25 dl vand
1 knsp salt
60 g mel
2 æg

Fremgangsmåde:

Kog smør, vand og salt op under låg, så der ikke fordamper noget af vandet. Tag gryden af ilden og tilsæt alt melet på en gang. Pisk kraftigt i blandingen, til den er jævn og slipper bund og sider. Varm den igennem over ilden et øjeblik under omrøring f or at tørre den lidt ud. Tag den igen af ilden og rør det ene æg i. Bliv ved med at røre, til ægget er optaget i dejen. Gentag med det næste æg. Skrab dejen over i en lille skål med runde sider. Kog vand med salt i en sauterpande og tag panden af ilden. Form boller med to små teskeer og skrab dem ned i det varme vand. En bollesprøjte kan naturligvis også bruges. Men de må gerne være en anelse større end de købte, og de må også gerne se hjemmelavede ud. Hvis du laver kødboller, skal de altså have nogenlunde samme størrelse. Når gryden er fuld i et lag, sættes den igen over ilden og koger op. Tilsæt knapt en dl koldt vand og lad den igen komme i kog. Gentag to gange til. Tag bollerne op med hulske og kom dem i en skål med lunkent vand, så de bliver skyllet lidt. Tag dem op med hulske og læg dem på en tallerken. Dæk dem med fugtig køkkenrulle, til de skal bruges. Dejen er den samme som en vandbakkelsesdej, og den skulle ikke volde problemer.