Medisterpølse med balsamicobagte rodfrugter

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
• 300 g grovhakket medister
• smør
• salt og peber
• rosmarin
• 2 gulerødder
• 0,5 rodselleri
• 1 pastinak
• 1 rødløg
• 0,5 dl balsamico
• olie
• salt og peber
• 2 bagekartoffel
• mælk
• smør
• 1 tsk wasabi
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Medisterpølsen prikkes let med en gaffel og steges ved middel varme i smør på en rummelig pande. Den skal have ca. 20 minutter i alt. Krydr pølsen med salt, peber og frisk eller tørret rosmarin. Rodfrugterne renses og snittes i grove stykker. Vend dem med olie, balsamico, salt og peber og kom dem i et smurt, ildfast fad. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter. Kartoflerne skrælles og snittes i mindre stykker, som koges møre i usaltet vand. Mos kartoflerne med lidt mælk og smør og smag til med salt, peber og wasabi. Pas på; wasabien er meget stærk! Den kan evt. erstattes af almindeligt revet peberrod.