Medisterpølse i vin med enebær og timian

Medisterpølse i vin med enebær og timian

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g grovhakket medister
0,75 dl rødvin
3 knuste enebær
timian
salt og peber
smør
2,5 æbler
ribsgele

Fremgangsmåde:

Medisterpølsen prikkes let med en gaffel. Lad den simre i godt saltet kogende vand i ca. 20 minutter. Tag den op og tør den af med køkkenrulle. Brun pølsen godt på alle sider i smør på en rummelig pande. Tilsæt rødvinen og lad den koge helt bort. Drys pølsen med knuste enebær, masser af friskkværnet peber, friske timianblade og salt. Fjern æblernes kernehus med en kernehusudstikker eller ved hjælp af en lille, skarp kniv. Skær dem i ca. 1 cm tykke ringe, som steges gyldne på begge sider i smør på en pande. Anret æbleringene med en teskefuld ribsgele i "hullet" og server dem til pølsen, fx sammen med en kartoffelmos, rørt med masser af hakket persille.