Matelote med Rødvin.

Matelote med Rødvin.

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1000 g Fisk
500 g fiskerester
450 g rød Vin
250 g champignon
250 g Mælke og Rogn
125 g Smør
75 g løg
50 g Cognac
30 g Mel
0,5 l Vand
12 brød, små skiver
6 krebs
suppevisk
hvidløg
Salt og Peber

Fremgangsmåde:

Vask og skræl Champignonerne. Skrællerne sættes til Side. Fisken eller Fiskene skæres i passende Stykker. Lav en Fiskesuppe ved under Låg at koge Fiskeretterne, Løgene, Hvidløgene, Champignonskrællerne, Suppevisken, Saltet, Peberet, Vinen og Vandet i omtrent en Time. Si Suppen. Bag Smørret op med Melet og spæd med Suppen. Korn Fisken heri, brænd del af med Cognac, og kog det. Et Kvarter inden Fisken er kogt, kommes Champignonerne i. Mateloten serveres på et Fad garneret med Brødskiverne stegt gyldne i Resten af Smørret, og med Krebsene, Mælken og Rognen kogt hver for sig.