Matelote med Hvidløg.

Matelote med Hvidløg.

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

750 g Hvidvin
250 g champignon
250 g Mælke og Rogn
110 g Smør
20 g Hvidløg
150 g Persille
150 g Mel
5 g Salt
3 g Peber
12 skiver brød
6 krebs
1 ål, levende
0,5 Laurbærblad
fiskesky
timian

Fremgangsmåde:

Ålen dræbes, flås og tømmes. Hovedet skæres af og Resten deles op i passende Stykker. Kog Hovedet en Time i Vinen sammen med Hvidløget, 10 g Persille, Timianen, laurbærbladet, Saltet og Peberet. Si dette og kom ålestykkerne heri. Lad dem koge en halv Time. På samme Tid koger De for sig Champignonerne i 50 g Smør. Legér Sovsen med Melet bagt op med Resten af Smørret, tilsæt Fiskeskyen eller Kødsky, og lad det koge endnu en Smule. Lige inden det er færdigt, kommes Champignonerne i. Ålestykkerne arrangeres smukt på et Fad, overhældes med Sovsen, og Champignonerne lægges omkring. Det hele overdrysses med Persille, og Fadet garneres videre med stegte Croutoner, Krebsene, Mælken og Rognen, der er kogt hver for sig.