Massaman currypasta

Massaman currypasta

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

4 chili, rød, tørret
2 nelliker, hele
1 spsk korianderfrø
1 tsk spidskommen, frø
5 peberkorn
2 tsk kanel, stødt
1 tsk galangarod
1,5 spsk citrongræs
4 spsk skalotteløg, finthakkede
3 spsk hvidløg, finthakkede
1 tsk salt
1,5 spsk olie

Fremgangsmåde:

Fjern kernerne fra chilierne og læg dem i blød i varmt vand i mindst 10 minutter. Hak dem. Rist nelliker, koriander-, og spidskommenfrø hver for sig i en wok. Knus de ristede frø i morteren sammen sorte peberkorn og kanelet. Tilsæt resten af ingredienserne og stød dem sammen, indtil den udgør en lind pasta. Kom evt. En lille smule olie i. Tip: I Thailand bruges der frisk skal af kaffirlimefrugt. Den er vanskelig at f inde i Danmark, og vi har derfor brugt lidt kaffirlimeblad. Pastaen kan også laves i køkkenmaskinen.