Marineret oksekød

Marineret oksekød

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

400 g kogt, magert oksekød
0,5 bdt bredbladet persille
4,5 spsk hvidvin, tør
4 ansjosfileter, marinerede
2 spsk kapers
2 rundstykker, daggamle
6 spsk koldpresset olivenolie
2 spsk vineddike
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Rundstykkerne skæres i skiver, lægges på et fad og dryppes med hvidvinen. 2 Ansjosfileterne skylles under, rindende vand, tørres og halveres på langs. 3 Det kogte og godt afkølede oksekød skæres i meget tynde skiver og lægges på brødskiverne. De halverede ansjosfilet’er fordeles over skiverne, og de stilles koldt til de skal serveres. 4 Kapers hakkes meget fint og røres til en tyktflydende sauce med olivenolien, vineddiken, lidt salt og friskkværnet peber. Persillen hakkes fint og blandes i. Saucen smøres på brødene. Tilberedning: 20 min. (uden afkøling)