Marinerede sardiner

Marinerede sardiner

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

70 g sardiner, friske
citron
0,5 bdt bredbladet persille
0,5 bdt basilikum
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tsk rosmarin, tørret
1,25 dl hvidvin, tør
1,25 dl hvidvins eddike
2 spsk mel
5 spsk olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1 De friske sardiner renses, skylles grundigt, og hovederne skæres af. Sardinerne tørres af, dryppes med saften af ½ citron og drysses let på begge sider med mel. Olivenolien varmes op på en stor pande og fiskene steges heri ca. 2 min. på hver side. 2 Marinade: Hvidløg og løg hakkes meget fint. De kommes i en gryde sammen med hvidvin, hvidvinseddike, laurbærblad, tørret rosmarin og ½ tsk. salt. Det hele koges kraftigt igennem i 2 min. Persille hakkes fint, og basilikum skæres i strimler. Gryden tages af ilden, de friske krydderurter røres i, og der smages til med peber. 3 ½ citron skæres i skiver. De færdigstegte sardiner lægges lagvis med citronskiverne i et fad. Marinaden hældes over, retten dækkes til og trækker en kort tid.