Marinerede auberginer

Marinerede auberginer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 auberginer, små
0,5 bdt bredbladet persille
0,5 bdt basilikum
7 salvieblade
3 fed hvidløg
2,5 spsk svinefedt, eller olie
5 spsk vineddike
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Auberginerne vaskes og skæres i ½ cm brede skiver. Skiverne saltes og lægges lagvis på en stor tallerken. De dækkes til med en anden tallerken og en vægt oven på. Lad dem trække mindst 30 min.

2 Auberginerne skylles og duppes godt tørre.1-2 spsk. svinefedt varmes op på en stor pande, og heri steges aubergineskiverne portionsvis 2 min. på hver side. Mere fedt kan tilsættes efter behov. Tag de stegte auberginer af panden og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

3 Persille, basilikum, salvieblade og hvidløg hakkes meget fint og blandes. Aubergineskiverne lægges lagvis i en skål, hvert lag krydres med salt og peber, dryppes med lidt vineddike og drysses med urte/hvidløgsblandingen. Lad det hvile under dække i køleskabet natten over. Serveres som tilbehør til kogt eller stegt fisk.

Tilberedningstid: 1 time (+ 21 timers marinering) Hvad smag og særpræg angår har de violette ægplanter ikke meget at tilbyde – af den grund er der heller ikke megen fornøjelse ved at fortære dem rå. Men hvis man rister, griller, marinerer eller steger dem, viser de et overraskende temperament: de passer nemlig sammen med alt, hvad man kan forestille sig i retning af kraftige krydderier. Auberginerne viser sig også at være umættelige med hensyn til at opsuge varm fedt og olie – derfor må altid kun anvendes helt friske ingredienser, og de tilberedte auberginer skal straks dryppe af på køkkenrulle.