Mandelrand med rabarbercreme

Mandelrand med rabarbercreme

Forberedelses tid:

Antal:

12

Ingredienser:

300 gram mandelmel
5 stk æggehvider
200 gram flormelis
½ stk. citron, saft
1 stk citron, skal
10 gram smør
20 gram mandelflager
Rabarbercreme
250 gram rabarber
2 dl sukker
2,5 dl fløde

Fremgangsmåde:

Mandelranden

Æggehviderne piskes stive sammen med flormelissen og mandelmelen vendes forsigtigt i. 

Saften og skallen fra citronen tilsættes.
 
Smør formen grundigt med smør og fordel mandelflagerne rundt i formen således at de hænger fast i smørret. Hæld til sidst æggehvidemassen i formen.

Randen bages i ovnen på nederste rille i en forvarmet ovn på 160 grader (varmluft) i ca. 35 minutter. Prik i den og se om den er færdigbagt. Vend straks randen ud på en rist. Den bliver mere fast og sprød når den er afkølet.

 

Rabarbercreme

I mens randen bages, koges rabarberne og sukker (mængden af sukker afhænger, af hvor sure rabarberne er, grøden må dog ikke blive for sød, inden den blandes med fløden). Når grøden er afkølet er den klar til brug. Lige inden servering vendes den sammen med flødeskum og hældes i randen. Kan det hele ikke være i randen serveres det i en skål ved siden af. Velbekomme!