Mandelkringler

Mandelkringler

Forberedelses tid:

Antal:

60

Ingredienser:

300 mandler, smuttede
200 g sukker
5,5 spsk orangeblomstvand
orangesirup

Fremgangsmåde:

1 De smuttede mandler males fint, hældes i en skål og blandes grundigt med sukkeret ved hjælp af en træske. Orangeblomstvandet æltes godt ind, til man har en smidig dej. 2 Ovnen forvarmes til 1500, dejen trilles til små fingertykke pølser; der formes til ensartede kringler, og fordeles på bagepapir på bageplader. 3 Pladerne sættes ind en af gangen på ovnens øverste rille. Kringlerne skal snare tørres igennem end bages, i 15-20 min. de tages ud og glaseres, mens de endnu er varme, med lidt orangesirup. De anbringes i små papirforme og køler af. I stedet for orangesirup kan De også røre noget orangemarmelade glat med et stænk citronsaft, varme den let op og anvende den som glasur til mandelkringlerne. Tip til opbevaring: mandelkringlerne opbevares bedst i en tæt tillukket metaldåse – herved bliver de noget blødere.