Mandelcreme til tærter

Mandelcreme til tærter

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

175 g mandler
3 æg
125 g sukker
0,75 vanilie, stang
75 g smør, blødt
3 spsk cognac
0,75 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

1. Smut mandlerne eller brug dem med skal. Kværn dem fint. Del æggene og pisk æggeblommerne hvide og glatte med sukkeret og kornene fra den halve stang vanilje.

2. Tilsæt blødt smør, mandler, spiritus og piskefløde og rør det hele sammen. Pisk hviderne stive og rør en tredjedel af dem i. Fold forsigtigt resten i. Mandelcremen og variationerne herunder fylder en hel tærte ud. Opskrifterne kan halveres (se køkkentips herunder) og hældes i en beklædt tærteform, som fyldes op med æblebåde eller henkogte pærer og ferskener. Cremen hæver op mellem frugten. Pensl evt. de færdige tærter med gelé eller siet syltetøj, så de bliver blanke.

Variationer: Valnøddecreme til tærter Som mandelcreme, men udskift mandlerne med 175 g valnøddekerner. Hasselnøddecreme til tærter Som mandelcreme, men udskift mandlerne med 175 g hasselnødder – gerne ristede, afskallede.