Makaroni med bolognesisk kødsauce

Makaroni med bolognesisk kødsauce

Forberedelses tid:

Antal:

6 portion

Ingredienser:

200 g hakket oksekød
1 kyllingelever
80 g stribet flæsk
1 gulerod
1 stilk bladselleri
50 g parmesan ost, revet
500 g makaroni
1 ¼ dl oksekødsbouillon
2 spsk smør
1 tsk mel
1 løg
1 kryddernelliker
1 laurbærblad
muskatnød
1 knsp cayenne peber
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Gulerod, selleri, løg og flæsk skæres i meget fine terninger. Det kommes i en gryde sammen med smørret og varmes op. Alt blandes godt og brunes le t. 2 Det hakkede kød tilsættes og steges under omrøring til det tager farve. Melet strøs over, og der spædes med kødbouillonen. Der krydres med salt, peber og friskreven muskatnød, kryddernelliken og laurbærbladet kommes ved, og det hele steges sagte ca. 20 min. 3 I en stor gryde bringes 2 ltr. saltet vand i kog. Makaronien koges al dente heri. 4 Kyllingeleveren skæres i små stykker, kommes i kødsaucen og koger med yderligere 3-4 min. Saucen smages til med salt, peber og cayennepeber, hvorefter kryddernellike og laurbærblade tages op. 5 Vandet hældes fra de færdige makaroni, som fordeles på forvarmede tallerkner og overhældes med kødsaucen. Den friskrevne parmesan serveres til. I originalopskriften til ragú bolognese bruges der ikke færdighakket kød, men frisk kød, der skæres i tynde skiver med en skarp kniv og efterhånden hakkes finere og finere. På denne måde løber der næsten ingen saft ud, og kødets smag bevares bedst muligt. Variant: 300 g modne tomater flås og udkernes. Frugtkøddet hakkes fint og steges med i saucen. Der kan eventuelt rundes af med tomatpuré.