Majskager

Majskager

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

chili/jordnødde dip
6 spsk vand
6 spsk sukker
1 spsk riseddike
chili, tørrede
2 spsk jordnødder
1 spsk koriander, frisk
1 æg
0,5 dl rismel
2 spsk hvedemel
0,75 spsk rød karry pasta
1 spsk soja, lys
2 spsk koriander, frisk
150 g løse majs
100 g grønne bønner
olie

Fremgangsmåde:

Disse små »kager« laves traditionelt med finthakket fiskekød og hedder såTod Man PIa — men grønsager bruges også, og det er som regel majs. Majskagerne er dejlige med et par forskellige dip.

 

• Start med at lave dippen: bring vand, sukker og riseddike i kog. Lad det simre 5 minutter Fjern gryden fra varmen og tilsæt chili efter behag samt jordnødder.

 

• Sæt dippen koldt og drys med koriander inden serveringen.

 

• Pisk ægget sammen med et drys salt og tilsæt alle ingredienserne — bønnerne skal være skåret i millimeterkorte stykker. Lad blandingen hvile en halv times tid.

 

• Varm olien op i en wok. Dryp lidt af majsblandingen ned i olien for at se, om olien er varm nok. Hvis æggemassen straks stiger til vejrs, kan man begynde dybstegn ingen.

 

• Læg forsigtigt en spsk majsdej ned i olien. Steg Ca. fire majskager ad gangen. Når kagerne er gyldne på den ene side, vendes de, feks. med et par spisepinde.

 

• Lad majskagerne afdryppe på et stykke fedtsugende papir. Se fotoet overfor.

 

 Tip Det er ikke sagen at friturestege 5 minutter før gæsterne kommer. Derfor er det en god idé at stege majskagerne dagen før, de skal bruges. De sættes så 3-4 minutter under grillen, eller de varmes op i en meget varm ovn. De skal være sprøde. Foruden dippen i opskriften kan man også servere en sur-sød agurkesovs til.