Majskager

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Kirsten Skaarup og Richard GilmoreIngredienser:
Fremgangsmåde:
Disse små »kager« laves traditionelt med finthakket fiskekød og hedder såTod Man PIa — men grønsager bruges også, og det er som regel majs. Majskagerne er dejlige med et par forskellige dip.
• Start med at lave dippen: bring vand, sukker og riseddike i kog. Lad det simre 5 minutter Fjern gryden fra varmen og tilsæt chili efter behag samt jordnødder.
• Sæt dippen koldt og drys med koriander inden serveringen.
• Pisk ægget sammen med et drys salt og tilsæt alle ingredienserne — bønnerne skal være skåret i millimeterkorte stykker. Lad blandingen hvile en halv times tid.
• Varm olien op i en wok. Dryp lidt af majsblandingen ned i olien for at se, om olien er varm nok. Hvis æggemassen straks stiger til vejrs, kan man begynde dybstegn ingen.
• Læg forsigtigt en spsk majsdej ned i olien. Steg Ca. fire majskager ad gangen. Når kagerne er gyldne på den ene side, vendes de, feks. med et par spisepinde.
• Lad majskagerne afdryppe på et stykke fedtsugende papir. Se fotoet overfor.
Tip Det er ikke sagen at friturestege 5 minutter før gæsterne kommer. Derfor er det en god idé at stege majskagerne dagen før, de skal bruges. De sættes så 3-4 minutter under grillen, eller de varmes op i en meget varm ovn. De skal være sprøde. Foruden dippen i opskriften kan man også servere en sur-sød agurkesovs til.