Mørbradbøffer med skalotteløg i æblejuice

Mørbradbøffer med skalotteløg i æblejuice

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g svinemørbrad
3 skalotteløg
1 squash, lille
1,5 dl æblejuice
0,5 tsk timian, tørret
0,5 tsk peberkorn, grønne, syltede
olie
salt og peber
maizena jævner
-----------------------------
2 dl ris

Fremgangsmåde:

Anne Larsen brugte dem meget, så hun har nok noget af æren for, at man kan købe de søde, aflange bananskalotteløg i de fleste supermarkeder. Kan du ikke finde dem, så brug almindelige skalotteløg i stedet for, de er bare tit så små, at de er irriterende at stå og pille. Der kommer en let og lækker sauce af æblejuicen. Skræl løgene og del dem i kvarte. Fjern så lidt som muligt af rodskiven, så løgene stadig hænger sammen, selvom de er delt i kvarte. Squashen skæres i bjælker eller halve skiver. Kødet skæres i 2 cm tykke bøffer, der bankes let med håndroden. Opvarm lidt olie på en rummelig pande eller en sauterpande og brun bøfferne på begge sider. Drys dem med salt og peber. Kom løg og squash på panden og steg det gyldent. Drys med salt, peber og timian. Kom æblejuice på panden og lad det koge lidt ind. Jævn evt. saucen lidt med Maizenajævner. Retten serveres fx med en blanding af ris og vilde ris, eller blot med pasta.