Mørbradbøffer med kartoffelrösti

Mørbradbøffer med kartoffelrösti

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

2 svinemørbrad
0,5 spsk rosmarin, tørret
1 bdt persille
peber
10 skiver bacon
10 g smør
Kartoffelrösti
1 kg kartofler, store
15 g smør
salt og peber
Grøntsagsauté
1,5 squash
2 løg
1 spsk olie
4 tomater
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Afpuds svinemørbraden for bimørbrad og sener. Skær mørbraden i 3 cm tykke skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Bland rosmarin, hakket persille og peber og rul kanten af bøfferne i krydderblandingen. Vikl et stykke bacon om, fastgør det med tandstikkere. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige ca. 4 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte. 2. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tryk væden af i et klæde. Krydr kartoflerne med salt og peber. Steg dem gyldne ved jævn varme som en “tyk pandekage” i fedtstof ca. 10 minutter på hver side. Brug et fladt grydelåg, når röstien vendes. Svits skiver af squash og løg 2-3 minutter i olie. Vend forsigtigt tomatskiver i umiddelbart før anretningen. Smag til med salt og peber.