Mørbrad Royal

Mørbrad Royal

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 mørbrad royal
0,5 spsk olie
Bønne vinaigrette
2 skiver, tynde serranoskinke
200 g grønne bønner
2 spsk sherryeddike
2 spsk olivenolie
1 æg
2 skalotteløg
persille
dild
Kartoffeltern
2 bagekartoffel
1 spsk olie

Fremgangsmåde:

1. Kog ægget hårdkogt.

2. Kartoflerne skrælles og skæres i tern på 1x1x1 cm. Varm olien på en pande, tilsæt kartoffeltern og vend jævnligt. Stegetid 15-20 minutter. Drys med salt og peber.

3. Mens kartoffeltern steger, duppes kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en mindre pande ved god varme og brun kødet på alle sider 1-2 minutter i alt. Krydr med salt og peber. Skru ned til middel varme og steg kødet, mens det vendes jævnligt i ca. 15 minutter. Tag kødet op, pak det i staniol og lad det hvile i ca. 10 minutter.

4. Steg skinkeskiverne på panden til de bliver sprøde.

5. Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og afkøl dem hurtigt i koldt vand. Hæld vandet fra. Rør eddike og olie sammen og smag til med salt og peber. Hak det hårdkogte æg og vend det med finthakket løg, olie/eddikeblanding, fintklippet persille og dild. Hæld blandingen over bønnerne.

6. Skær kødet i 2-4 tykke skiver, og servér dem sammen med kartoffeltern, bønnesalat og en sprød skive skinke til hver. Skinken kan erstattes af bacon. Bønnerne hældes i koldt vand efter kogning, for at stoppe kogningen, så de bliver lige netop kogte – men stadig med "bid".