Méli-mélo Salat

Méli-mélo Salat

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

500 g rejer
500 g Mælk
330 g Olivenolie
300 g kyllingebryst, stegt
250 g Yorkerskinke
30 g Kapers
30 g agurk
15 g Vineddike
4 g friskkværnet peber
1 g Sennep
24 krebs med rogn
4 Hjerter af Hovedsalat
2 hummer med rogn
2 Æggeblommer
1 aspargeshoveder
trøfler
madeira
Citronsaft
Salt

Fremgangsmåde:

Hummerne koges i en Kryddersuppe en halv Time, som beskrevet Side 230. Krebsene lægges en Time i Mælken, Tarmen rives ud, og man koger dem i 10 Minutter i en Kryddersuppe som beskrevet Side 235. Rejerne koges i den samme Kryddersuppe i tre Minutter. Aspargeshovederne blancheres fem Minutter i letsaltet Vand og skæres i Stykker, der bør være omtrent 2 cm lange. Trøflerne koges i Madeira og skæres i Skiver. Hummerhalerne skæres i Skiver, Kødet fra Kløerne tages ud og skæres ligeledes i Skiver, Rognen og Resten af Hummerne sættes hen. Krebsene pilles, og man sætter hver for sig Halerne, Rognen og Skallerne hen. Rejerne pilles, og man sætter saavel Haler som Skaller til Side. Skinken og Hønsebrystet skæres i fine Strimler. I et stort Salatfad lægges Hummerkødet, Krebsehalerne og Rejerne sammen med Hønsebrystet, Skinken, Aspargeshovederne, Kaperserne, Agurkerne og Trøflerne. Af Trøflerne sættes en lille Del hen, der senere skal anvendes til at pynte Retten med. Kom 30 g Olie og Eddiken i Fadet og bland det godt, og lad det staa i 12 Timer. Lav en Mayonnaise med Sennep af Æggeblommerne, Resten af Olien, Peberet, Sennepen, Saltet og Saften fra en halv Citron. Gnid Hummer- og Krebserogn gennem Sigten. Knus Resten af Hummerne, Rejerne og Krebsene i en Presse og opfang Saften. Denne Saft blandes sammen med den knuste Rogn, og det hele røres ind i Mayonnaisen. En Del af Mayonnaisen gemmes til at pynte Retten med. I det øjeblik Salaten skal serveres, kommes Hjerterne fra Hovedsalaten og Mayonnaisen i de Ingredienseer, der har marineret i 12 Timer. Det hele vendes godt og pyntes saa med den lille Del Mayonnaise og de andre Dele, der er sat hen til dette Formaal. Denne meget velsmagende Salat kan man uden at skamme sig servere til de største Maaltider. Den kan ligeledes bruges som hors-d’æuvre.