Lynstegt oksekød med syltet sennepsgrøn

Lynstegt oksekød med syltet sennepsgrøn

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

250 g syltet sennepsgrøn på dåse, skyllet
2,25 spsk sukker
350 g oksekød, culotte
1 tsk kartoffelmel
6 spsk vand
5 spsk jordnøddeolie
4,5 fed hvidløg
4 forårsløg
1 spsk shaoxing vin
0,75 cm ingefær, frisk
Marinaden
0,25 tsk salt
1 spsk sojasauce, tyk
peber, friskkværnet
2 tsk shaoxing vin
1 tsk kartoffelmel
2 spsk vand
1 tsk sesamolie

Fremgangsmåde:

Til 4 personer med 2 andre retter. Denne guangzhounesiske ret, hvis kombination af bitre, krydrede, søde og sure smagsindtryk får tænderne til at løbe i vand, stammer fra området langs den østlige flod i Guangdongprovinsen. Snit det syltede sennepsgrøn i tynde strimler. Læg dem i en skål, tilsæt sukker og bland det godt. Lad det stå i stuetemperatur i op til 1 time. 2 Skær kødet på tværs af fibrene i skiver, 2,5x4 cm og 6 mm tykke. Læg dem i en skål. 3 Tilbered marinaden: bland salt, soyasauce, peber og vin med kødet. Drys kartoffelmel over. Tilsæt vandet, lidt ad gangen, mens De rører i samme retning, til det er vanskeligt at fortsætte, tilsæt så lidt mere vand. Denne proces gør kødet fløj lsagtigt og mørt. Lad det stå i køleskabet i 30 minutter. Bland sesamolien i. 4 Bland 1 tsk kartoffelmel med knapt 1 dl vand i en lille skål, og stil det til side. 5 Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt 4 spsk olie, slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, og så snart det tager farve, det hvide forårsløg. Rør. Tilsæt kødet. Vend og skub konstant i 30-60 sekunder til det er delvis stegt. Hæld vinen i langs wok’ens sider. Vend og skub til det holder op at syde. Læg det på et varmt fad. 6 Hæld den resterende spsk olie i wok’en og slyng den rundt. Kom ingefæren i, rør, og tilsæt syltet sennepsgrøn. Rør og vend til det er rygende varmt, skub det ud i siderne, så der bliver en fordybning i midten. 7 Læg kødet i midten og hæld straks det opløste kartoffelmel i. Skub og vend kødet til denne jævning er kogt. Rør de grønne forårsløg i. Anret det på et varmt fad. Server straks.